•Breng geld in het laatje van je clubkas tijdens BK Wielrennen•Kringwinkel organiseert textielophaling•OCMW zoekt jobstudenten•Winterwandeling Kievermont en Hadschot•Leeskasteel in de bib

Breng geld in het laatje van je clubkas tijdens BK Wielrennen
Op zondag 24 juni ontvangt Geel het Belgisch Kampioenschap Wielrennen voor elites. Verenigingen die een financieel graantje willen meepikken van dit evenement kunnen dit op twee manieren doen. Het organisatiecomité is nog op zoek naar veel helpende handen. Verenigingen kunnen in groep hieraan meewerken. Per medewerker wordt de officiële vrijwilligersvergoeding voorzien om de clubkas te spijzen. Enkel verenigingen aangesloten bij een erkende Geelse adviesraad kunnen zich aanmelden. De organisatie voorziet binnen het parcours ook drankenstanden die kunnen uitgebaat worden door Geelse verenigingen. Een retributie- en politiereglement dat in maart aan de gemeenteraad wordt voorgelegd, regelt de voorwaarden voor deze concessies. Geïnteresseerde verenigingen nemen voor 19 maartcontact op met de organisatie van het BK.
 
meer info: http://www.bkgeel.be
 
Kringwinkel organiseert textielophaling
Viermaal per jaar krijg je een oranje textielzak in je brievenbus. Je kan hierin
herbruikbaar textiel (kleding, huishoudtextiel en schoenen) steken en aan je deur zetten. Kringwinkel Zuiderkempen haalt de kledij vervolgens op. De eerstvolgende textielophaling staat gepland op dinsdag 13 maart. Heb je andere goederen die je wenst af te danken? Breng ze naar de Kringwinkelcontainer op het containerpark, naar de dichtstbijzijnde Kringwinkel of maak een afspraak voor een gratis ophaling
 
http://www.dekringwinkelzuiderkempen.be
 
OCMW zoekt jobstudenten
Als student op zoek naar een leuke bijverdienste? Woonzorgcentrum Wedbos zoekt voor de maanden juli en augustus jobstudenten voor de verzorging en het onderhoud. Kandidaten moeten minsten 16 jaar oud zijn. Ook voor de buitenschoolse kinderopvang zoekt het OCMW jobstudenten. En dit voor de periode 2 juli t.e.m. 13 juli en 30 juli t.e.m. 31 augustus. Minimum leeftijd hier is 18 jaar. De sollicitatiebrieven moeten uiterlijk 31 maart binnen zijn en moeten gericht worden aan de OCMW-voorzitter, JB Stessensstraat 69, 2440 Geel. Bijkomende inlichtingen zijn te verkrijgen bij de personeelsdienst van het OCMW of op de website van de VDAB.
 
 
Winterwandeling Kievermont en Hadschot
Op zondag 11 maart neemt de stadsgids je mee op wandel door Kievermont en Hadschot. Kievermont is een gehucht van Geel gelegen tussen de Molse Nete en de spoorlijn Mol-Geel. Hadschot ligt ten westen van Kievermont. We wandelen langs het militair domein en langs de nog overgebleven vennetjes. Het landelijk landschap zoals we het nu kennen is het resultaat van de noeste arbeid van de generaties voor ons. Een antwoord op vragen zoals ‘Hoe komt Kievermont en Hadschot aan hun naam?’ krijg je beantwoord tijdens deze wandeling. Samenkomst om 14u aan café Kiefhoeve, Kievermont 157. Het uitgestippelde parcours is toegankelijk voor buggy’s en rolstoelgebruikers. Deelnemen is gratis.
 
 
Leeskasteel in de bib
In de jeugdafdeling is een kinderatelier dat soms verandert in een leeskasteel met voorleesmomenten, gevolgd door knutselactiviteiten. Afwisselend komt een lieve hartenfee, gekke leestovenaar, leesvrouw en vergeetachtige leesheks de kinderen boeien met leuke en spannende verhalen. Zij nemen de kinderen mee in de wereld van de fantasie.
 
Het leeskasteel gaat door elke eerste zaterdag van de maand van 10.30u tot 11.30u voor kinderen van 3 tot 6 jaar en elke tweede woensdag van de maand van 14u tot 15u voor kinderen vanaf 6 jaar. Het eerstvolgende leeskasteel staat geprogrammeerd op woensdag 14 maart. Het thema is ‘dieren’. Vergeet je voorleesdagboek niet mee te brengen, dan kan je terugblikken op de mooiste verhalen die je al hebt gehoord in het leeskasteel. Heb je nog geen voorleesdagboek? Vraag ernaar aan de voorlezer!